Tabbocuyum :: Hakkımızda



Türkiye 

Kullanım Şart 

ve Koşulları


1 WEB SİTESİNİN KULLANIMI

1.1 Habbo, Sulake Oy’un (“Habbo” veya “biz”) ve onun iştirak ettiği şirketlerin (hepsi birlikte, “Tabbo İştirakleri”) sahipleri tarafından, www.tabbocuyum.blogspot.com’ de yer alan Tabbocuyum web sitesine ve bunların uzantıları ile bunların yerine kurulan web sitelerine (“web sitesi”), işbu Kayıt ve Koşullara, Gizlilik Politikasına ve Davranış Kurallarına (Habbo Way) her zaman için uymanız kaydıyla erişmenize ve bunları kullanmanıza izin verilmektedir.

1.2 Bu Kayıt ve Koşullar, web sitesi üzerinden erişebileceğiniz veya satın alabileceğiniz ürün ve hizmetlere uygulanan ve Tabbocuyum’a veya üçüncü kişiye ait kurallara ilave niteliğindedir.  Özel Kayıtlara, böylesi ürünler ve hizmetlerle ilgili olarak zaman zaman [sayfalarda] yer verilebilir. Bu Kayıt ve Koşullarla o Özel Kayıtlar arasında herhangi bir aykırılık durumunda, Özel Kayıtlar, aykırılığın söz konusu olduğu kapsam dâhilde, öncelikle uygulanacaktır.

1.3 Web sitesinin birçok özelliğini kullanmak için, bu siteye yetkili kullanıcı olarak kaydolmanız gerekmektedir. Kendiniz hakkında bize doğru ve eksiksiz kayıt bilgisi sunmalısınız ve kayıt bilginizin her zaman doğru ve tam olmasını sağlamalısınız. Kayıt bilgilerinizdeki değişiklikler konusunda bize bilgi vermek sizin sorumluluğunuzdur.

1.4 Web sitesini kullanmak için 13 yaşında veya daha büyük olmalısınız. Web sitesi için kayıt olmakla 13 yaşında veya daha büyük olduğunuzu ve bu Özel Koşulları anladığınızı, kabul ettiğinizi ve bunlara uyduğunuzu beyan ve kabul etmektesiniz.

1.5 Web sitesiyle ilgili olarak kullanılan bütün ziyaretçi isimlerinizin ve parolalarınızın güvenliğinden ve uygun kullanımından sorumlusunuz ve bunların gizli ve güvenli biçimde saklanmasını ve yetkisiz kişilere açıklanmamasını sağlayacak gerekli bütün adımları atmalısınız.   Şifreniz ve hesabınızla gerçekleştirilen bütün faaliyetlerden siz sorumlusunuz.  Şifrenizin, onu kullanma yetkisi bulunmayan biri tarafından öğrenildiğine veya olasılıkla öğrenildiğine veya yetkisiz bir şekilde kullanılmakta olduğuna veya olasılıkla kullanıldığına inanmak için herhangi bir neden bulunuyorsa, hemen bize bilgi vermelisiniz.

1.6 Eğer şifrenizi veya ziyaretçi isminizi unutur veya kaybederseniz bizimle bağlantı kurmalısınız ve yapabileceğimiz güvenlik kontrollerinde bizi tatmin etmelisiniz. Eğer herhangi bir zamanda bir güvenlik ihlalinin var ya da olası olduğunu düşünürsek web sitesine erişim sağlayan ziyaretçi ismi ve şifresini askıya alma hakkını saklı tutmaktayız. Kendi değerlendirmemize göre, web sitesiyle ilgili olarak kullandığınız herhangi bir şifrenizi ya da tüm şifrelerinizi değiştirmenizi gerekli kılma hakkını saklı tutmaktayız.

1.7 Web sitesine erişmek için, izniyle ya da izni olmaksızın başka bir yetkili ziyaretçinin isim ve şifresini kullanmamayı kabul etmektesiniz.

1.8 Seçebileceğiniz herhangi bir ziyaretçi ismini veya şifresini onaylama veya reddetme konusundaki hak yalnız bize aittir.  Ziyaretçi isminiz ve şifreniz üzerindeki tüm hakları, bunların sahipliğini ve bunlar üzerindeki çıkarları elimizde tutmaktayız.

1.9 Web sitesinin kullanımı, bilgisayar, telekomünikasyon ekipmanı, Internet hizmeti veya diğer ekipman ve hizmetlerin sağlanmasını içermez. Web sitesini kullanmak için kendi Internet bağlantınızı ve uygun telekomünikasyon bağlantılarınızı sağlamanız gerekecektir. Web sitesine bağlanmak veya onu kullanmak için üstlenebileceğiniz telefon maliyetlerinden veya diğer maliyetlerden sorumlu bulunmamaktayız.

1.10 Bunlarla sınırlı olmaksızın bütün metinler, veriler, ses, görsel imajlar, grafikler, fotoğraflar, site tasarımları, yazılım ile web sitesinde sergilenen ve bu sitenin içerdiği bütün diğer bileşenler (“İçerik”) dâhil olmak üzere, web sitesindeki bütün malzeme (Ziyaretçi Malzemeleri hariç) ve de İçeriğe veya onun herhangi bir parçasına ait seçmelerin, organizasyon, işlevsellik, performans ve aranjmanın sahibi münhasıran Habbo ve Habbo İştirakleri veya onun lisans verenleri olup, aksi belirtilmedikçe telif hakkı sahibi de Sulake Oy’dur (copyright ©2009 Tabbocuyum Oy).    Bunlarla sınırlı olmaksızın Tabbocuyum ve Habbo Hotel de dâhil olmak üzere Habbo ve Tabbocuyum iştiraklerinin markaları, ticari isimleri, tasarımları ve diğer işaretleri, Habbo ve Habbo iştiraklerinin markaları olup Habbo’nun ön yazılı onayı olmadan kullanılamazlar. Bütün diğer markalar, ticari isimler, logolar, tasarımlar ve diğer işaretler, onlara sahip olanların mülkiyetindedir. Web sitesindeki herhangi bir içerikte yer alan tüm ilave bildirim ve kısıtlamalara uymayı kabul etmektesiniz.

1.11 İçeriği Web Sitesi vasıtasıyla çoğaltmanız ve sergilemeniz için size sınırlı ve cayılabilir bir lisans (aşağıdaki hakların hiçbirini alt-lisansla devir hakkı olmaksızın) vermekteyiz. Eğer gerçek kişi değilseniz yetkili ziyaretçi olarak kaydolmamalısınız.  Web Sitesi sadece kişisel ve ticari olmayan kullanımınız içindir ve onu, Web Sitesini kullanımınıza uyacak olan bütün yasa, tüzük ve yönetmeliklere ve aynı zamanda Web Sitesini kullanımı için Habbo tarafından gerekli kılınmış kurallara, ana esaslara ve davranış kurallarına bağlı kalarak kullanmayı kabul etmektesiniz. Web Sitesinin veya İçeriğin tamamen veya kısmen başka bir amaç için herhangi bir kullanımı kesinlikle yasaklanmış olup,  (i) hesabınızı işbu Kayıt ve Koşullar kapsamında feshetme hakkımızı kullanmamıza ve/veya (ii) hukuki ve/veya cezai sorumluluğunuzun doğmasına neden olabilir.

1.12 Web Sitesini ya da Web Sitesinde mevcut herhangi bir İçeriği, bilgiyi ya da hizmeti değiştiremez, kopyalayamaz, dağıtamaz, iletemez, yayınlayamaz, sergileyemez, icra edemez, çoğaltamaz, yayımlayamaz, onun lisansını veremez, ondan işleme eser yaratamaz, ona bağlantı (hyperlink) veya özel bağlantı (deep link) oluşturamaz, çerçeveleyemez, aktaramaz, satamaz veya herhangi başka bir şekilde kullanamaz ya da onu istismar edemezsiniz.  Habbo’nun ve Habbo İştiraklerinin ve de Web Sitesine içerik sağlayan kişilerin fikri mülkiyet hakları tamamen saklı tutulmuştur. Eğer, Web Sitesinin veya herhangi bir İçeriğin izin verilen bir kullanımı veya çoğaltma lisansı ya da ona bağlantı oluşturulması (hyperlink) hakkında daha fazla bilgiye gerek duyuyorsanız lütfen müşteri ilişkileri hizmetimizle bağlantıya geçin.  

1.13 Habbo’nun veya herhangi bir Habbo İştirakinin bilgisayar sistemlerine veya veri tabanı kayıtlarına yetkisiz erişim elde etmek için girişimde bulunamazsınız.

1.14 Habbo’yu, ikizlenmiş (mirrored) web sitelerinden ya da başka araçlarla değil de yalnız bu Web Sitesi üzerinde kullanmayı kabul etmektesiniz. Ayrıca, üzerinden Habbo’yu başkalarının kullanabileceği öykünüm (emulator) sunucuları gibi herhangi başka bir araç oluşturmamayı veya sağlamamayı da kabul etmektesiniz. Web Sitesi ya da Yazılım tarafından kullanılan mülkiyet hakkına tâbi iletişim protokolleri de dâhil olmak üzere, Web Sitesini ve İçeriğini meydana getiren yazılımı veya Web Sitesinde sağlanan herhangi bir yazılımı tersine mühendislik işlemine veya kaynak kodlarını tersine çevirme işlemine tâbi tutamazsınız.

2 WEB SİTESİNİN KULLANIMI

2.1 Web sitesinde, diğer ziyaretçilerle konuşmanıza elveren anında sohbet (instant chat) odaları ile mesajlarınızı ve yayın amaçlı malzemenizi sunabileceğiniz mesaj panoları ve ana sayfalar yer almaktadır. Web Sitesinin bu özelliklerini yalnızca kibar ve de bu Kayıt ve Koşullar ile Habbo Way'in gereklerine uyan mesaj ve malzemeyi koymak, göndermek ve almak için kullanmayı kabul etmektesiniz. Web Sitesine koyacağınız veya herhangi bir şekilde sağlayacağınız bilgilerden, geri beslemeden, anket sonuçlarından, fotoğraflardan, mesajlardan ve diğer materyalden ve de Ziyaretçi Malzemelerini (“Ziyaretçi Malzemeleri”)Web Sitesine koymanızın sonuçlarından yalnızca siz sorumlu bulunmaktasınız. Web Sitesinin şu özelliklerini kullanırken özellikle, ama bunlarla sınırlı olmaksızın, şunları yapmamayı kabul etmektesiniz:

2.1.1 Web Sitesinin bu özelliklerini, ticari ya da başka bir amaçla olsun, başkalarına yönelik anketler, yarışmalar, saadet zincirleri, zincirleme mektuplar, istenmeyen e-postalarla ilgili olarak veya teklifsiz e-postalar dağıtmak için kullanmak;

2.1.2 Başkalarına kara çalmak, onlara kötü davranmak, onları taciz etmek, gizlice izlemek, tehdit etmek veya onların güvenliğini, selametini ve/veya yasal haklarını (gizlilik veya aleniyet hakları gibi) herhangi bir şekilde ihlal etmek;

2.1.3 (i) uygunsuz, bayağı, kara çalan, hakları ihlal edici, açık saçık, edep dışı veya yasa dışı konular, isimler, materyal veya bilgilerden (bunlarla sınırlı olmamak üzere pornografi, şiddet ve seks eylemlerinin betimlenmesi, herhangi bir kişi ya da gruba karşı nefret yayabilecek veya zarar ya da saldırıya benzer etkiye sahip materyal ve bilgiler dâhil) oluşan; (ii) bir kişi veya malı ya da işleri hakkında kötü niyet kaynaklı yanlış beyandan oluşan ve o kişiye finansal zarar verebilecek; (iii) yanıltıcı veya aldatıcı; (iv) güvenin ihlali ya da kişinin özel hayatının gizliliği hakkının tecavüzü niteliğindeki; (v) bir yasayı, kuralı veya davranışlarımızı düzenleyen bir belgeyi ihlal etmemize ya da böylesi bir ihlale karışmamıza neden olan; (vi) herhangi bir şekilde herhangi bir kişinin haklarını ihlal eden herhangi bir materyali veya bilgiyi yayınlamak, [siteye] koymak, yüklemek, dağıtmak ya da yaymak;

2.1.4 Söz konusu o hakların sahibi veya kontrol edeni siz değilseniz ya da bunun için gerekli onayı almadıysanız, telif hakları veya marka hakları (ya da gizlilik veya aleniyet hakları) dâhil olmak üzere herhangi bir kişinin fikri mülkiyet haklarını ihlal eden yazılım veya başka materyali içeren dosyaları yüklemek;

2.1.5 Virüsler ile Truva atı, solucan, zaman bombası yazılımları, istenmeyen e-post karşıtı yazılımlar (cancelbot), bozulmuş dosyalar veya Web Sitesine, İçeriğine, başkalarının bilgisayarının işleyişine ya da malına zarar verebilecek diğer benzer yazılım veya programları yüklemek;

2.1.6 Herhangi bir ticari amaçla herhangi bir mal veya hizmetin reklamını yapmak ya da satışı veya alımı için teklifte bulunmak;

2.1.7 Ana sayfanın, sohbet odasının veya mesaj panosunun başka bir ziyaretçisi tarafından konmuş olup yasal olarak dağıtılamayacağını bildiğiniz veya makul olarak bilmeniz gereken bir dosyayı indirmeniz;

2.1.8 Eser sahibi atıflarını, yasal veya diğer usulüne uygun duyuruları veya siteye yüklenen dosyada yer alan yazılım ya da diğer materyalin sahiplik beyanlarını veya kaynağına dair etiketlerini tahrif etmek ya da silmek;

2.1.9 Herhangi başka bir kullanıcının ana sayfaları, sohbet odalarını ve mesaj panolarını kullanmasını ya da bunlardan yararlanmasını kısıtlamak veya engellemek;

2.1.10 Web Sitesinde herhangi bir özellik veya hizmet için sergilenmiş olabilen herhangi bir davranış kuralını ya da ana esası ihlal etmek;

2.1.11 Diğer bireyler hakkındaki, e-posta adresleri veya ekran isimleri gibi kişisel bilgileri, teklifsiz e-postalar göndermek veya değiş tokuş yapmak amacıyla edinmek ya da başka bir şekilde toplamak veya [web sayfasına] başka bir birey hakkında kişisel bilgileri koymak;

2.1.12 Yasaları veya tüzük ve yönetmelikleri ya da başka bir bireyin yasal haklarını ihlal etmek veya ihlal edilmesini teşvik etmek;

2.1.13 Başkalarını yanlış yönlendirmek amacıyla sahte kimlik oluşturmak veya herhangi bir kişi ya da tüzel kişiyi taklit etmek;

2.1.14 Web Sitesi vasıtasıyla iletilen herhangi bir materyalin kaynağını saklamak için antetleri taklit etmek veya başkaca kimlik tanıtıcı ögelerle oynamak;

2.1.5 Web Sitesinin ziyaretçiler rehberini veya başka bir ziyareti ya da kullanım bilgisini veya bunların herhangi bir kısmını kullanmak, indirmek ya da kopyalamak veya bir kişi ya da tüzel kişiye sağlamak (ücret karşılığı olsun ya da olmasın);

2.1.16 Herhangi bir Habbo veya Habbo İştiraki personelinin yönergelerine uymayı reddetmek.

2.2 Habbo ve Habbo İştiraklerinin, ziyaretçiler tarafından Web Sitesine konanları izleme yükümlülüğü bulunmamaktadır.  Ancak, ana sayfalara, sohbet odalarına ve mesaj panolarına ya da başka interaktif mesaj hizmetine konmuş materyalleri inceleme ve bunları sırf kendi değerlendirmemize göre kaldırma hakkını saklı tutmaktayız. Habbo, eğer ana sayfaları, sohbet odalarını ve mesaj panolarını ve/veya Web Sitesini 2.11’den Madde 2.1.16’ya kadar olan maddelere ya da Davranış Kurallarına (Habbo Way) aykırı şekilde kullanacak olursanız, bunlara erişiminizi, size bildirim yapmaksızın geçici veya sürekli olarak sonlandırma hakkını saklı tutmaktadır.

2.3 Habbo, uygulanan herhangi bir kanun, tüzük ve yönetmelik ya da yasal sürecin gereğini veya hükümetin taleplerini karşılamak için gerekli gördüğü herhangi bir bilgiyi her zaman açıklamak veya sırf kendi değerlendirmesine göre redakte etmek, [web sayfasına] koymayı reddetmek ya da herhangi bir bilgi veya materyali bütünüyle veya kısmen kaldırmak hakkını saklı tutmaktadır.

2.4 Habbo, herhangi bir ana sayfada, sohbet odasında veya mesaj panolarında bulunan içeriği, mesajları veya bilgileri kontrol etmekte ya da onaylamakta olmadığından dolayı ana sayfalarla, sohbet odalarıyla ve mesaj panolarıyla ilgili ve sizin veya herhangi başka bir ziyaretçinin ana sayfaya, sohbet odasına ve mesaj panolarına ya da başkaca interaktif mesaj sevisine katılımından kaynaklanan herhangi bir sorumluluğu özellikle kabul etmemektedir.

2.5 Ana sayfalara, sohbet odalarına ve mesaj odalarına yüklenen veya buralardan indirilen materyaller, kullanım, çoğaltma ve/veya dağıtma konularında sınırlamalara tâbi olabilirler ve herhangi bir materyali yükler ya da indirirseniz bu sınırlamalara uymakla sorumlusunuz.

2.6 Habbo’nun, Habbo İştiraklerinin ve Habbo’nun alt yüklenicilerinin Ziyaretçi Materyallerinizi redakte etmesi, değiştirmesi, kaldırması, çevirmesi ve iletmesi ve de bunların bilinen veya gelecekte geliştirilecek olan herhangi bir ortam veya teknoloji şekil ya da biçeminde (formatında) dünya çapında kullanılması, yayınlanması, yayımlanması ve başkaca şekilde sergilenmesi için Habbo ve Habbo İştiraklerine süresiz, cayılamaz, ücretsiz, dünya çapında geçerli, münhasır olmayan ve devredilebilir lisans (bu hakların bazıları veya hepsi için alt-lisans verme hakkı dâhil) vermektesiniz.     Diğer yetkili ziyaretçilere de, sizin Ziyaretçi Materyallerinize Web Sitesi vasıtasıyla erişmeleri ve Ziyaretçi Materyallerinizi Web Sitesi vasıtasıyla çoğaltmaları ve sergilemeleri için münhasır olmayan lisans vermektesiniz.